Visitants

1 de novembre del 2009

Llavaneres, cor BTT

ENTREVISTA, Associació BTT ROC DE L'AVI

Si al Maresme hi ha una vila de pas per tots els aficionats al ciclisme de muntanya (BTT), aquesta és Llavaneres. Cada vegada hi ha més adeptes d’aquest esport, és per això que un grup de llavanerencs ha decidit crear la primera Associació BTT de Sant Andreu de Llavaneres, sota el nom de l’emblemàtic “Roc de l’Avi”. Tot i que encara els queda molt per perfilar, són moltes les idees que estan sorgint al voltant d’aquesta entitat de caire familiar, en la que esperen “fer pinya i organitzar sortides” per divertiment de tots els seguidors BTT que es vulguin sumar, “tant de Llavaneres com d’altres municipis o ciutats”.

Per conèixer de primera ma aquesta iniciativa, des de les 3 viles ens hem acostat a l’Associació BTT Roc de l’Avi, i hem anat a parlar amb el seu President i Vicepresident, l’Àngel Moyano i en Joan Ramos.

Com sorgeix aquesta associació? Fa anys que en volia crear una [explica l’Ángel Moyano], però calia esperar a la gent idònia per fer-ho. Aleshores els vaig comunicar el meu propòsit a les persones que ara conformem la Junta, com són: en Joan Ramos, Vicepresident; en Lluís Nogueras, Secretari; o en Lluís Sala, Tresorer. Ja estàvem una mica immersos en el món de la BTT, així que només calia repartir càrrecs i definir una mica la nostra idea. El 6 de setembre vam inaugurar el club “Roc de l’Avi”.

Per què “Roc de l’Avi”? Al mig de la muntanya que tenim darrere de Llavaneres, hi ha una esplanada amb un gran roc que la gent del poble coneix com el Roc de l’Avi, o el Roc de l’Àvia. Vam pensar que a l’estar a la muntanya, i ser un indret famós de Llavaneres, era una bona referència per donar nom a l’Associació, i també per donar-lo a conèixer als de fora.

Hi ha algun precedent similar al poble, o era una mancança? Hi ha un Club de Ciclisme per Carretera, però per muntanya la cosa és molt diferent, i no hi havia res. Ja feia temps que li donàvem voltes, perquè està bé organitzar sortides conjuntes entre tots els aficionats, ja sigui per les 3 viles com per altres zones de Catalunya, perquè hi ha rutes molt maques. Aquesta és la nostra intenció, que tothom que gaudeixi de la bicicleta per la muntanya. A més, Llavaneres és el cor BTT d’aquesta zona.

Què vol dir que és el cor? Tothom que fa bicicleta ha de passar per Llavaneres en un moment o altre, perquè des d’aquí es connecta a moltes rutes. Per fer el Coll de la Ferradura, la Ruta de les 4 termes, per anar al Corredor, Canyamars, el Montnegre,... Llavaneres és un punt de pas i de trobada.

El vostre club està dirigit a gent amb experiència en BTT o a tothom? Inicialment, la idea és organitzar sortides de tipus familiar, perquè no volem que el club quedi restringit a persones que dominen molt la bicicleta, sinó que també volem fer excursions on hi puguin participar els més petits, o bé gent que no té tanta experiència o resistència. A mida que anem creixent, ja s’anirien diversificant les activitats, i s’avisaria de la dificultat de la ruta abans que la gent s’hi apunti. Però primer volem començar una mica “light”, fer pinya i anar veient l’estat físic dels socis.

I quin tipus de sortides teniu previstes? Volem que hi hagi molta varietat. Tenim pensat des d’organitzar una escapada conjunta al Camí de Santiago fins a excursions molt més fàcils per diferents llocs d’arreu de Catalunya. Una altra idea que tenim al cap, és la de muntar alguns circuits infantils a Llavaneres, una manera d’acostumar als més petits al món de la bicicleta de muntanya. Cada vegada són més les dones i la canalla que s’aficiona a aquest esport.

I properament, per la Festa Major, també teniu previst fer alguna cosa, oi? El 30 de novembre farem una sortida popular a la que tothom estarà convidat. Farem la Ruta de les Ermites, com són la de Sant Sebastià, la de Sant Martí i la de Sant Miquel de Mata, i la vella ermita de la Llorita. La veritat és que és una excursió molt maca que no coneix tothom. Abans, però, pel 22 de novembre s’està pensant en realitzar la via d’Arnes a Tortosa, a Tarragona. És un tram molt bonic i apte per a tothom

Segurament, hi ha moltes sortides que es poden fer per aquí i que no coneix tothom... Moltes i molt maques de fer. Aquest club també ajudarà a donar a conèixer els pobles i els seus racons. Per exemple, al cim del Montalt hi ha un pessebre i un màstil amb una bandera. Des d’allà es veu absolutament tota la vall de Llavaneres, i a més, hi ha una llibreta per poder posar el teu comentari i la teva signatura. De fet, a la llarga, ens agradaria poder editar una guia amb les diferents rutes que hi ha per aquí, i donar-li’s un color.

Un color? Segons la dificultat que presenta, sigui difícil, mitjana o bàsica, se’ls dóna un color o un altre. Així tens rutes negres, blaves, verdes... Seria maco tenir-les ben indicades amb fites, perquè qui vulgui pugui venir aquí a fer-ne una, sabent amb el què es trobarà. Però tot això és molta feina, i s’ha de fer bé, per això volem començar poc a poc.

Actualment, quants socis teniu i quines avantatges els suposa fer-se del Roc de l’Avi? Actualment som 43 socis, i esperem que a mida que ens donem a conèixer, aquest número vagi augmentant. No cal ser soci per sumar-se a les excursions que organitzem, però com és lògic, el soci tindrà una prioritat si hi ha límit de places, o bé un descompte en el preu. A més, ja estem donats d’alta com a entitat a l’Ajuntament i a la Federació Catalana de Ciclisme. També estem pendents de l’aprovació dels estatuts i del nom per part del Consell Català d’Esports, per tant, tindrem una assegurança i permís per demanar llicències, si algú ho demanés.

Hi ha un equip “Roc de l’Avi”? Ja tenim el disseny de tot l’equip d’hivern i d’estiu, hem pensat en totes les peces: mallot, malles, samarreta,... qui en vulgui només s’ha de posar en contacte amb el club per demanar l’encàrrec, però no serà obligatori. I si algú està interessat, estem oberts a tenir spònsors.

Què cal fer per associar-se al Roc de l’Avi? Encara no tenim una pàgina web, tot i que ho tenim previst per més endavant. De moment, es poden informar o apuntar-se a través dels telèfons 664 898 127 [Àngel Moyano] o 605 842 515 [Lluís Nogueras]. Fins a finals d’any, la quota és de 10€, i se’ls dóna un carnet. A partir del 2010, la quota serà de 20€ anuals pels adults, i 10€ pel carnet infantil [de 0 a 16 anys].
Les 3 Viles, Sant Andreu de Llavaneres, Novembre'09

El + llegit