Visitants

23 de novembre del 2009

Reflexió de viatge

No diré que hi ha publicitat enganyosa, perquè sóc de les que no sol llegir-se la lletra petita –ni tan sols entre línies-, ja que quan veig “Vols des de 29€”, veig el 29 –que és com un 30 psicològicament més digerible-, i no el “des de”, que indica que és un preu de sortida. La cosa és que quan vaig a agafar un vol, com tots, busco el millor preu, i acabo deixant-me enganyar per les ofertes més llampants de les companyies aèries –que són molt efectives. Però resulta que a mida que vaig prement “Següent” a cada pàgina on-line, -en les que per cert, se’m demanen més dades que les que considero necessàries -, el volum econòmic del paquet va in crescendo.

Senyors, resulta que avui dia, a les companyies LOW COST, no valen les maletes, a menys que anem amb el bitlleter per endavant: 10, 20 i fins a 30€ ens pot costar l’embarcament d’una bossa –depenent de quan es decideixi entrar-la a l’avió-, quan abans, ens sortia gratuït. Per estalviar-te aquesta quantitat, no tens més que complir la normativa de bosses de mà, i carregar tot el trajecte amb les teves coses –això sí, sense líquids, amb l’excepció d’aquells comprats al Dutty Free. I si abans de pujar a l’avió, vols triar el seient –és una comoditat com una altra-, hi ha companyies que t’ho cobren. Si a més, vols que aquest sigui al costat de la sortida d’emergència –àrea restringida a menors de 16 i dones embarassades-, l’amplitud per les cames costa cara. Hi ha qui fins i tot pretén començar a cobrar als viatgers que vulguin fer ús del lavabo a bord.

Recordo una època en la que els esmorzars entraven amb el bitllet, i on anar als serveis de l’avió era cosa de llibertat. Fins i tot, tenien l’amabilitat de donar-te a triar la premsa diària. Però ja no m’escandalitzo, perquè avui dia, qui no fa negoci, és perquè no vol.

El + llegit