Atenció als navegants en xarxa! Ja sabíem que les noves tecnologies han modificat el nostre comportament social habitual, especialment a les generacions que ja han nascut amb els dits enganxats al teclat i els ulls clavats a la pantalla. Ja ens van avisar de la possible evolució del dit gros per culpa dels videojocs. També ens han advertit de la manca de personalitat i d’atreviment dels joves, al substituir les primeres paraules d’amor per missatges de text sense vocals, fet que a més, ha amoïnat als grans defensors de la llengua. Avui, l’alarma es dispara amb el domini del Facebook: i és que aquesta xarxa social es considera la culpable d’un de cada cinc divorcis, o el què és el mateix, el 20% del total de divorcis ha utilitzat el Facebook com a excusa.
Exacte, parlo d’excusa i no de casualitat inoportuna. Sembla ser que el fet que sigui tan fàcil retrobar-se amb antics companys d’escola, també afavoreix la trobada amb “ex-parelles”, o si voleu, amb projectes sentimentals a mig acabar. Sempre que un busqui a un altre, s’amaga una intenció, pel que la casualitat té impossible personar-se. El Facebook és, doncs, l’escenari d’aquesta cruïlla de relacions. Però els personatges que ens passegem per les seves planes i seccions, som els responsables del què passi o deixi de passar a les nostres vides.
El més curiós de tot, és que abans, la sospita d’una infidelitat venia per perfums estranys, troballes fortuïtes de pèls de persones alienes al matrimoni, o d’hores no justificades lluny de la llar familiar. Ara, només cal una vigilància malaltissa sobre missatges i trucades mòbils, i per suposat, un rigorós control sobre els amics o enemics que un agregui al Facebook. Potser per por a aquesta mala fama, la xarxa està millorant la seva política de privacitat. El que queda clar és que les noves tecnologies comporten un canvi en el sistema operatiu, i el més important, en la nostra conducta.
Racó Viu - 3 viles, febrer del 2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada